Pääyhteistyökumppanit
Yhteistyökumppanit
Eliittisarjojen asetelmat neljännen kilpailupäivän jälkeen
Fin5-suunnistusviikon 2010 päätöspäivältä voimme odottaa tiukkaa kilpailua myös pääsarjoissa.

Miesten eliittisarjankaan kisa ei ole vielä suinkaan ratkennut, vaikka Paimion Rastin Markus Lindeqvist johtaakin sarjaa noin neljällä minuutilla ennen Tampereen Pyrinnön Denis Grishmania ja OK Orientin Johan Bäckmania. Edessä on jälleen kerran vaativa maasto ja pitkä reitinvalintaväli, joten kaikilla kolmella ensimmäisellä on vielä mahdollisuus voittoon.


Naisten eliitissä kokonaisvoitto on jo käytännössä ratkennut Paimion Rastin Inga Dampen ylivoimaiseen 24 minuutin johtoon. Sen sijaan kakkos- ja kolmossijoista käydään vielä kova kisa, Rastivarsojen Irina Mihalkovilla on vain minuutin ja 23 sekunnin etumatka Lynxin Anna Koposeen.


20-vuotiaiden miesten eliitissä Einari Heinaro näyttää ottavan voiton, hän johtaa 14,5 minuutilla toisena olevaan Itävallan Robert Merliin. Selvät erot sarjassa on myös Merlin ja kolmantena olevan Espoon Suunnan Alexander Belovin välillä. Kolmannesta sijasta voi vielä syntyä kovakin kilpa, neljäntenä oleva Angelniemen Ankkureiden Mikko Sirén lähtee matkaan vain 11 sekuntia Belovin jälkeen.


20-vuotiaiden naisten eliitissa ei mitään ole vielä ratkaistu. Olga Glebova (NorthernWi) johtaa reilun neljän ja puolen minuutin erolla Hiisirastin Anastasia Tikhonovaan ja hänellä on puolestaan vain reilun kahden minuutin etumatka kolmantena olevaan LytkarinoK:n Lisa Davidovaan.


H18E-sarjassa Rajamäen Rykmentin Jesse Laukkarinen pääsee radalle ihan hyvällä etumatkalla, eroa kakkoseen Turun suunnistajien Mikko Huhtiseen on 6 min 4 s, mutta jos yhtään hakua tulee, voi tilanne kääntyä nopeasti toiseksi. Huhtisella on puolestaan neljän minuutin ero kolmantena olevaan Espoon suuntaa edustavaan Antti Honkimaahan.


D18E-sarjassa tilanne on myös kutkuttava. Ykkösenä on Lappeen Riennon Natalia Chepaeva, jolla on eroa kakkoseen NorthernWi:n Ekaterina Chetaevaan on hieman vajaa neljä minuuttia. Kakkosen ja kolmosen, Paimion Rasti Emma Silvennoisen ero on vain reilut kaksi minuuttia.


H16E-sarjaa johtaa Kangasala SK:ta edustava Kristian Kannus kolmella ja puolella minuutilla. Toisena on North Westin Dmitry Poljakov seitsemän minuuttia ennen kolmosen olevaa Helsingin Suunnistajien Luukas Valtosta. Kolmannesta sijasta ja siitä alaspäin tulosluettelossa käydään tiukkaa kamppailua, kun kuusi nuorukaista säntää metsään neljän minuutin sisällä.


D16E-sarjaa johtaa hieman yli viidellä minuutilla Anniina Suhonen, Kuopion Suunnistajat. Toisena on Kangasniemen Kalsketta edustava Oona Valkonen. Kolmantena huomiselle radalle lähtee Rajamäen Rykmentin Marika Suominen reilu neljä minuuttia Valkosen jälkeen. Rasti-Kurikan Suvi Heittolalla on vain kaksi ja puoli minuuttia kolmanteen sijaan, joten palkintopallisijoitus voi olla hyvinkin mahdollinen.

16.07.2010 klo 16:55

 

  SKVuoksilogo3                       Vaakuna värillinen (kopio)    Imatra            Muokattu vaakuna (kopio)  Ruokolahti 

Ssl vaaka (kopio)

                          Tornator nettilogo                                  ONE WAY nettilogo                                                                                                                                                                                                 

 StoraEnso nettilogo

                                                           

                                                            Pohjola                         Veikkaus