Pääyhteistyökumppanit
Yhteistyökumppanit
Ratamestariryhmän tervehdys
Todella haasteellisissa olosuhteissa kilpaillaan viikon avaus tänään lyhyehköillä, runsasrastisilla radoilla hyväpohjaisessa maastossa, toteaa ratamestariryhmän johtaja Martti Asikainen.

Aurinkoista ja lämmintä kilpailupäivää, hyvät suunnistusvieraamme!
Todella haasteellisissa olosuhteissa kilpaillaan viikon avaus tänään lyhyehköillä, runsasrastisilla radoilla hyväpohjaisessa maastossa. Osin peitteisyys ja jyrkät rinteet varmasti pudottavat kilometriaikoja tämän paahtavan kelin lisäksi. Puusto kilpailumaastossa vaihtelee nuoresta ensiharvennusmetsästä ikikuusikkoon.
Kaikkien aikuissarjojen radat ylittävät tuossa kilpailukeskuksen pohjoispuolella olevan lammen ponttoonisiltaa pitkin. Matkaa sillalta maaliin on vain vajaa puoli kilometriä, mutta kannattaa keskittyä suunnistukseen enemmän kuin sillan ihailuun, sillä vaativia rastipisteitä pitää löytää vielä ennen maalia.
Ratamestari eivät tilanneet tällaista keliä eivätkä suunnitelleet lyhyille radoille juomapaikkaa, mutta tiedoksi teille hyvät suunnistajat, että juomaa on tänään tarjolla maastossa olevalla ensiapupisteellä, joka on merkitty kilpailukarttoihin. Vettä ja urheilujuomaa on siis on siis tarjolla matkan aikana ja varmasti kannattaa pysähtyä juomapöydän kohdalla.
Te kilpailijat ette maastossa juostessanne varmaankaan kiinnitä huomiota tämän päivän kilpailukartan nimeen, mutta ehkä sitten illalla, kun olette jo kymmenen kertaa analysoineet päivän suorituksenne, niin katseenne pysähtyy kartan nimeen, joka on Villen muistopuu. Muutama sana siitä, mistä nimi on kartalle saatu.
Tämä Jukajärven kylä on jäänyt suunnistushistoriaan paikkana, josta lajimme harrastus on täällä Ruokolahdella alkanut 1950-luvun alussa. Joukko kylän nuoria miehiä alkoi harrastaa uutta ja mielenkiintoista urheilulajia, suunnistusta.
Yksi noista miehistä oli kylään tullut vävypoika, metsäteknikko Viljo Vasara. Ville kuului siihen miesjoukkoon, joka päätti vuonna 1959 tuossa kylän osuuskaupalla, että perustetaan oma suunnistuksen erikoisseura ja niin sai alkunsa Ruokolahden Suunnistajat ry.
Villellä oli tapana jättää metsänhakkuun yhteydessä joku suuri puu muistopuuksi, niin kuin hän asian tuolloin ilmaisi. Kun Viljo nukkui pois kesken suunnistusviikon valmistelujen, tyttäret päättivät rauhoittaa yhden hänen jättämistään muistopuista. Villen muistopuu on suurikokoinen kuusi ja sen juurella on rasti, jossa tänään leimaa moni veteraanisuunnistaja kunnianosoituksena havuntuoksuisen metsätaipaleen eläneelle Viljo Vasaralle.

Villen muistopuu


Hyvät suunnistajat, haluan toivottaa ratamestariryhmän puolesta teille nautinnollisia rastivälejä, onnistumisen elämyksiä ja ennen kaikkea jaksamista tässä helteessä. Keli on kova, mutta niin ovat suunnistajatkin. Tervetuloa Ruokolahdelle ja tänne Jukajärvelle!
Ratamestariryhmän johtaja Martti Asikainen

12.07.2010 klo 17:45

 

  SKVuoksilogo3                       Vaakuna värillinen (kopio)    Imatra            Muokattu vaakuna (kopio)  Ruokolahti 

Ssl vaaka (kopio)

                          Tornator nettilogo                                  ONE WAY nettilogo                                                                                                                                                                                                 

 StoraEnso nettilogo

                                                           

                                                            Pohjola                         Veikkaus