Pääyhteistyökumppanit
Yhteistyökumppanit
Päivän kasvo
”Mieli on hyvä, jalka kesti. Kolmeen viikkoon en ollut pystynyt juoksemaan.” Näin kertoi Pentti Pelkonen, H80-sarjan ensimmäisen päivän voittaja.

Pentti Pelkonen 12.7.2010

Keski-Karjalan Rastia edustavan Pelkosen suunnistusharrastus alkoi vuonna 1957, kun hän asui Ruokolahden Pohjalankilassa. Vasaran Villen ja Raijaksen Toivon kanssa suunnistettiin täällä Jukajärven maastoissa, joissa nyt juostaan Fin5 2010 –suunnistusviikkoa helteisessä säässä. Helle ei ole Pelkosta koskaan vaivannut ja niinpä mies saapuikin vauhdikkaasti ja hyväkuntoisena maaliin sarjansa voittajana.
Jukajärven kylällä Pelkonen on viimeksi käynyt yli neljäkymmentä vuotta sitten ja maisemat ovatkin kovasti muuttuneet. Ensimmäisen päivän maastoa Pelkonen kommentoi todella hyväksi suunnistusmaastoksi, kartasta sai aina kiinni, kun sitä seurasi radalla edetessä. Vasaran Villen muistopuun rastilla tuli ainoa, noin kahden minuutin virhe, kun Pelkonen lähti edelliseltä rastilta mäen yli hiukan liikaa oikealle.
Pentti Pelkosen nuoruuden pääharrastus oli maastohiihto, jossa hän edusti Suomen Squaw Valleyn olympialaisissa 1956. Tuloksena oli kuudes sija 50 km:llä. Hiihtoura päättyi vuonna 1963 ja sen jälkeen suunnistus on vienyt miehen mukanaan. Harrastus on yhteinen vaimon Ellin kanssa ja yhtä innostuneita siitä ovat kumpikin. Suunnistuskisoja pariskunta nykyisin käy 15-20 vuodessa ja lisäksi juostaan iltarasteilla. Iltarastit toimivat hyvänä harjoituksena kisoihin, niiden lisäksi ei tarvitse lenkeillä kulkea. Seuraavana Pelkosten ohjelmassa on parin viikon kuluttua Sveitsin veteraanien MM-kisat.
Suunnistuksen kanssa yhtä tärkeä ja mieluinen harrastus Pentti Pelkoselle on metsänhoito, jota tulee tehtyä 150-170 päivää vuodessa. Pelkonen pitääkin metsäisiä harrastuksiaan tärkeänä tekijänä yleiskunnon pysymisessä hyvänä.
Pentti Pelkonen toivoisi lisää nuoria mukaan suunnistuksen pariin. Terveisinä nuorille hän haluaa painottaa, että ei pidä hämmästyä, jos suunnistusuran alussa ei pärjää. Kunto ja taito kyllä kehittyvät.

12.07.2010 klo 17:02

 

  SKVuoksilogo3                       Vaakuna värillinen (kopio)    Imatra            Muokattu vaakuna (kopio)  Ruokolahti 

Ssl vaaka (kopio)

                          Tornator nettilogo                                  ONE WAY nettilogo                                                                                                                                                                                                 

 StoraEnso nettilogo

                                                           

                                                            Pohjola                         Veikkaus