Pääyhteistyökumppanit
Yhteistyökumppanit
Fin5 viikolle ponttoonisilta
Puolustusvoimat rakentaa ponttoonisillan kilpailukeskuksen pohjoispuolella olevan Pitkälammen yli.

Fin5 2010 ja Puolustusvoimat tekevät yhteistyötä ensi vuoden suunnistusviikon laadun varmistamiseksi. Puolustusvoimat rakentaa Jukajärvellä sijaitsevan kilpailukeskuksen pohjoispuolella olevan Pitkälammen yli ponttoonisillan. Siltaa tullaan käyttämään jos ei joka päivä, niin useina päivinä ratojen loppuosuuksilla. Saattaapa olla, että sillan yli mennään yhtenä päivänä lähtöön.

Silta rakennetaan Pitkälammen yli sen kapeimmalle kohdalle, jossa aiemmin on ollut sähkölinja. Sähkölinjan aukko on vieläkin selvästi erottuvana muuten täysikasvuisessa metsässä. Sillan pituus tulee olemaan hieman yli 100 m.

-Sillan varmistuminen juhannuksen tienoilla toi ratamestariryhmälle merkittävästi helpotusta ratasuunnitteluun. Nyt eri päivien radat voidaan tuoda eri suunnista maalia edeltävälle mäkialueelle, toteaa ratamestariryhmän johtaja Martti Asikainen.

-Kilpailijat eivät voi tuudittautua loppuviikostakaan helppoon ja tuttuun radan loppuosuuteen, vaan suunnistaa pitää viimeiselle rastille saakka.

-Lasten ratojen suunnitteluun silta tuo myös merkittävästi lisää vaihtoehtoja, kun nyt voidaan hyödyntää Pitkälammen pohjoispuolen alueitakin, toteaa puolestaan lasten radoista vastaava Tapio Peippo.

- Silta itsessään on merkittävä koko viikon onnistumisen kannalta. Nyt voimme todella alkaa puhua kaikkien aikojen Fin5 -suunnistusviikosta, kun maastojakin päästään hyödyntämään maksimaalisesti. Ja onhan se eksoottinen ja mieliinpainuva kokemus päästä juoksemaan jylhän maaston reunustaman veden yli kohti viimeisiä rasteja. Paikkakunnalle ja alueen ihmisille sillan pystytys on yksi tapahtuma sinällään, kertoilee Fin5 viikopn pääsihteeri ja markkinointivastaava Anssi Juutilainen.

- Kiitokset tästä mahdollisuudesta kuuluvat ensisijaisesti tämänvuotisen Jukolan johtajalle Juhani Sihvoselle, jonka ennakkoluuloton suhtautuminen kannusti viemään asiaa eteenpäin. Kiitokset myös Karjalan Prikaatin Vesa Vainiolle teknisen asiantuntija-avun järjestämisestä.

 

Tästä juostaan yli, vastarannalta katsojan suuntaan

Silta1

 

Ja toiselta rannalta, kohti viimeistä mäkeä

Silta3                                                            

 

25.06.2009 klo 15:59

 

  SKVuoksilogo3                       Vaakuna värillinen (kopio)    Imatra            Muokattu vaakuna (kopio)  Ruokolahti 

Ssl vaaka (kopio)

                          Tornator nettilogo                                  ONE WAY nettilogo                                                                                                                                                                                                 

 StoraEnso nettilogo

                                                           

                                                            Pohjola                         Veikkaus