Pääyhteistyökumppanit
Yhteistyökumppanit

Maastot ja kartat

Fin5 2010 maasto on tyypillistä ja suunnistajien keskuudessa tunnettua ruokolahtelaista metsämaastoa, joka tarjoaa sopivia haasteita niin huippusuunnistajille ja kokeneille konkareille kuin aloitteleville suunnistuksen harrastajille ja kuntosuunnistajille.  Kilpailumaasto koostuu laajasta metsäalueesta, jossa on lukuisia pienipiirteisiä kalliomäkiä, mäkien välisiä suonotkelmia ja metsälampia.  Korkeuserojakin löytyy, maaston alimpien ja ylimpien kohtien välinen korkeusero on yli 60 m. Aluetta halkoo pari kylätietä ja muutamia metsäteitä. Kaakkoisosassa aluetta on tarjolla myös nopeakulkuista kangasmaastoa. Maaaston yleiskuvaa pääset katsomaan täältä.

Vastaavanlaista maastotyyppiä kuin tulevalla Fin5:llä löytyy Ruokolahdelta mm. Lökkiöltä (n. 20 km kilpailukeskuksesta länteen).  Näissä maastoissa voi halutessan treenata ennen Fin5 -viikkoa tai sen jälkeen.

Ratamestareille maasto tarjoaa hienot mahdollisuudet suunnitella eri päiville rytmitetyt radat. Tiukkaa keskittymistä vaativaa keskimatkaa, reitinvalintaa pitkillä rastiväleillä, rinnesuunnistusta ja vauhdikasta kangasta. Kuntosuunnistajille tarjolla eri tasoisia ja -pituisia ratoja ja tulossa myös jotain ihan uutta. Lapsille ja nuorille maastossa on sopivasti tukipisteitä - ja kohteita. Lasten ja nuorten ratasuunnitteluun tullaan suunnistusviikollamme erityisesti panostamaan.

Kartat ovat pääosin yhden kartoittajan, Markku Pietikäisen, käsialaa. Suunnistusviikon kartoitusurakka on ollut Markun suurin yksittäinen karoitustyö ja se on ajoittunut 3 vuoden ajalle. Osa kilpailualueesta on Jarmo Tonderin kartoittamaa. Pohja-aineistona käytettävän stereotulkinnan on tehnyt Pertti Korhonen.

 

1. päivä 12.7.

Viikko aloitetaan maanantaina tiukkaa keskittymistä vaativalla keskimatkan kilpailulla, jossa matkat ovat sääntömääräisten matkojen alarajoilla. Kuviorikkaassa maastossa testataan suunnistustaitoa haastavilla rinneväleillä ja -rasteilla

I päivä


 

2. päivä 13.7.

Toisena kilpailupäivänä, tiistaina suunistetaan täysimittainen pitkän matkan kilpailu. Haasteena ovat reitinvalintaa tarjoavat pitkät rastivälit ja vastapainoksi rytminvaihtoa pienipiirteisillä mäkialueilla.

II päivä


 

3. päivä 15.7.

Kolmas varsinainen kilpailupäivä, torstai, tarjoaa jälleen pitkän matkan kilpailun  uudella maastoalueella. Maasto sisältää useita kallioisia mäkialueita, joista osa on jyrkkäreunaisia. Varsinkin pidemmillä radoilla punnitaan hapenottokykyä ja jalkojen voimaa.

III päivä4

 

 

4. päivä 16.7.

Perajantaina päästään nautiskelemaan vauhdin pidosta keskimatkan kilpailussa kangasalueella, jossa on hyvä näkyvyys. Ylivauhti saattaa kuitenkin kostautua, sillä rastipisteet ovat tarkkoja ja ratojen loppu on jälleen tiukkaa suunnistusta aina viimeiselle rastille saakka.

IV päivä3

 

 

5. päivä 17.7.

Vuoden 2010 Fin5 päätetään pitkän matkan kilpailulla lauantaina. Maasto on vaihtelevaa sisältäen erinomaisia elementtejä hyvää suunnistuskilpailua ajatellen; laakeita ja terävämpiä kalliomäkiä, metsälampia, soita sekä eri ikäistä metsää. Reitinvalintavihtoehtoja riittää puntaroitavaksi.

V päivä

 


 

 

  SKVuoksilogo3                       Vaakuna värillinen (kopio)    Imatra            Muokattu vaakuna (kopio)  Ruokolahti 

Ssl vaaka (kopio)

                          Tornator nettilogo                                  ONE WAY nettilogo                                                                                                                                                                                                 

 StoraEnso nettilogo

                                                           

                                                            Pohjola                         Veikkaus